Verzorgende-zorgkundige duaal


Duaal Leren

Het beste van 2 werelden

Een studierichting voor jou?

Ontdek of verzorgende-zorgkundige duaal iets voor jou is.

Wil je zorgkundige worden, maar heb je nu al ontzettend veel zin om in het werk- veld te stappen? Heb je een hart voor ouderen, vind je het fijn om hen warme zorg te bieden, steek je graag de handen uit de mouwen en werk je graag samen? Ben je heel flexibel en kan je nu al verantwoordelijkheid dragen? Dan kan je kiezen voor de opleiding Verzorgende-zorgkundige duaal.

Indien je een getuigschrift secundair onderwijs (*) bezit volg je 14 uur les op school en 24 uur praktijk op de werkvloer. Je ontvangt een leervergoeding en je bouwt je sociale rechten op.

Ook aantrekkelijk voor leerlingen met diploma secundair onderwijs (*).

Indien je reeds een diploma secundair onderwijs bezit en je bovendien zoekt naar een opleiding waarmee je je kansen op de arbeidsmarkt vergroot, dan is duaal iets voor jou: je volgt 8 uren les en leert 30 uren op de werkvloer.

Dankzij duaal leren bouw je tijdens de opleiding zorgkundige heel wat relevante werkervaring op die jouw kansen op de arbeidsmarkt na de studies vergroten.

* Je kan deze opleiding volgen indien je over een studiebewijs beschikt uitgereikt binnen een opleiding van het studiegebied Personenzorg of een ander studiegebied mits gunstige beslissing van de toelatingsklassenraad én 18 jaar bent uiterlijk op 1 oktober van het betreffende schooljaar.


Image
Klik op bovenstaande afbeelding om de brochure te downloaden.

Video

Bekijk de beroepenfilmpjes mbt verzorgende-zorgkundige duaal.

Vragen over duaal leren?

Stel hier je vraag en wij nemen zsm contact met je op.    Velden met (*) zijn verplicht in te vullen.